Vacatures Monteur

Monteur Elektrotechniek en Werktuigbouw

Een monteur is een technisch onderlegd en meestal in die richting ook geschoold persoon, die technische installaties bouwt, het onderhoud doet en er zo nodig reparaties aan verricht. Het kan uiteenlopende typen installaties betreffen. Er zijn diverse specialisaties: Automonteur, Servicemonteur, CV Monteur (centrale verwarming) of Verwarmingsmonteur, Onderhoudsmonteur, Beveiligingsmonteur, Storingsmonteur, Installatiemonteur, Bandenmonteur, Elektromonteur, Vliegtuigmonteur en dergelijke. Op grote schepen spreekt men in dit verband van een Scheepswerktuigkundige. Een Monteur is werkzaam in Elektrotechniek: Industriële Elektrotechniek, Installatietechniek, Electronica, Besturingstechniek, Koudetechniek, klimaattechniek, Procestechniek, Mechatronica. Of in de Werktuigbouw: Hydrauliek, pneumatiek, mechanische aandrijftechnieken, dieselmotoren, meet- en regeltechniek, pomptechniek. 


Werkzaamheden van een Monteur

Een Servicemonteur of Onderhoudsmonteur of Servicetechnicus is iemand die onderhoud en reparaties verricht aan machines en apparaten. Nieuwbouw wordt uitgevoerd in de werkplaats, onderhoud en service bij klanten op locatie. Dit kunnen periodieke onderhoudswerkzaamheden zijn, maar ook het opsporen, analyseren en oplossen van storingen. Hiervoor verricht de Monteur metingen en tests. De Servicemonteur stemt de uit te voeren werkzaamheden af met de klant en draagt oplossingen aan ter verbetering van de installatie, machine of apparaat. Daarnaast houdt de Monteur zich bezig met organisatorische taken zoals het inventariseren en bestellen van benodigde materialen, het invullen van weekstaten en werkbonnen en het rapporteren over de werking van machines en apparaten.


Kennis van mechanische en elektrotechnische techniek is vereist als Monteur. Zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken en flexibel zijn met betrekking tot werktijden.
 

"Ik was al ruim een jaar werkzaam voor Liber TD in regio Nijmegen, toen ik plotseling afhankelijk werd van reizen naar mijn werk met fiets of Openbaar Vervoer. Zij hebben mij snel geholpen aan een baan in mijn eigen woonplaats Oss. Nu ben ik een jaar verder en inmiddels ben ik in dienst getreden bij bij deze opdrachtgever!""

- Rolf - mig/mag Lasser

"Erg prettig dat Liber TD ook contracten voor bepaalde tijd geeft. Dat zorgt voor extra zekerheid en stabiliteit."

- T. Sleeuwenhoek - IJzerwerker

"Liber TD heeft altijd uitdagende projecten voor mij. Zelfs ook geregeld in het buitenland. Dit geeft mij de benodigde afwisseling van mijn werkzaamheden."

- S. van de Rijt - IJzerwerker